söndag 8 mars 2009

Linsgryta á lá Anna (igen) samt rågbröd med frön och oliver:

På begäran kommer en repris av min linsgryta. För att variera är det gott att lägga ned potatis i bitar som kokas tillsammans med linserna och att toppa med fetaost. Smaskens med nybakat bröd till, olika recept finns i denna blogg (klicka på label "bröd" nedan) eller testa de som syns på bilden ovan enligt följande recept:
.
Värm 0.5 liter vatten till fingervarmt, häll i några matskedar olivolja, en matsked honung och smula ned ett paket jäst. Rör om och häll i rågmjöl (eller annat mjöl). Krydda med mycket spiskummin och lite salt, eventuellt vitlök (färsk eller pulver). Häll i rikligt med frön i stil med solrosfrön, pumpafrön och/eller linfrön samt bitar av svarta eller gröna oliver. Knåda degen och låt jäsa en halvtimme. Forma sedan till bullar och låt jäsa på plåten 20 minuter till. Grädda på 225 grader tills de får färg och avnjut till den goda linsgrytan!

1 kommentar:

Nadia sa...

Tack for receptet, skall testas snarast!