tisdag 10 mars 2009

Asiatisk kycklingwook med ris:

Dagens middag blev en favorit efter ett spinningpass och snöfall från morgon till kväll; kyckling i kokosmjölk och ris. Det går sjukt snabbt och är jättelätt!
.
Ingredienser för 3-5 personer
.
900gram kycklingfiléer
1 burk kokosmjölk
Diverse grönsaker, såsom lök, haricotter (haricot verts), brockoli, morötter, minimajs... Alternativt kan man ju alltid köpa en påse frysta asiatiska grönsaker.
Ris (do I need to explain? hehe)
Kryddor:
Salt
Cayennepeppar
Citrongräs
Ingefära
Gurkmeja
Curry
Vitlök (färsk eller på burk)
.
Stek/wooka kycklingfiléerna i bitar (jag steker/wookar dem alltid hela och skär direkt i stekpannan/wooken) tillsammans med lite salt och vitlök. Stek grönsakerna för sig, eller om du har färdigmix = häll i dem när kycklingbitarna verkar genomstekta. Häll i kokosmjölken och mer färsk vitlök. Krydda rikligt (förutom cayennepepparn!). Blir såsen för lös kan du alltid ha i lite maizena som gör konsistensen tjockare.
.
Ha en trevlig kväll och träna, ät och sov ordentligt - det är grunden för varje människas välmående!
.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag funderade göra nåt sånt till imorron faktiskt.... :) Jag tror jag ska ta ut kycklingen från frysen o göra slag i saken. :)

It´s all about me sa...

Låter bra det Sus! :)

Anonym sa...

MUMS !!!!