söndag 13 april 2008

Kycklingröra med klyftpotatis;


Ingredienser för ca 4 portioner:

3 stora kycklingfiléer

Sesamfrön

1 lök

½ zuccini

2 klyftor vitlök

3 tomater

1 burk kokosmjölk

10 potatisar

Kryddor:

gurkmeja, citronpeppar, salt, vitlökskrydda, curry, thaikrydda (kokosnöt-lime), oregano

Tillvägagångssätt:

Sätt på ugnen på 225 grader

Stek kycklingfiléerna i små bitar i olivolja. Salta och pressa ned vitlöken medan det steks. Ha på ett par teskedar sesamfrön.

Skär potatisen i rätt smala klyftor och lägg ut på bakplåtspapper på en plåt. Ha på lite olja samt krydda med salt, citronpeppar, oregano, vitlökspulver och thai-krydda. Efter ca 20 min är de klara, och det brukar tajma rätt bra med kycklingröran.

När kycklingen börjar bli färdigstekt- hacka löken och lägg i, sedan zuccinin. Krydda med gurkmeja och salt.

När allting stekts en stund - ha i kokosmjölken (ev. lite maizena ifall du vill ha krämigare konsistens) och krydda med curry och ev. mer vitlök. Skär tomaterna i små bitar och lägg i några minuter innan allting är klart.

Inga kommentarer: