3 stora kycklingfiléer
Sesamfrön
1 lök
½ zuccini
2 klyftor vitlök
3 tomater
1 burk kokosmjölk
10 potatisar
Kryddor:
gurkmeja, citronpeppar, salt, vitlökskrydda, curry, thaikrydda (kokosnöt-lime), oregano
Tillvägagångssätt:
Sätt på ugnen på 225 grader
Stek kycklingfiléerna i små bitar i olivolja. Salta och pressa ned vitlöken medan det steks. Ha på ett par teskedar sesamfrön.
Skär potatisen i rätt smala klyftor och lägg ut på bakplåtspapper på en plåt. Ha på lite olja samt krydda med salt, citronpeppar, oregano, vitlökspulver och thai-krydda. Efter ca 20 min är de klara, och det brukar tajma rätt bra med kycklingröran.
När kycklingen börjar bli färdigstekt- hacka löken och lägg i, sedan zuccinin. Krydda med gurkmeja och salt.
När allting stekts en stund - ha i kokosmjölken (ev. lite maizena ifall du vill ha krämigare konsistens) och krydda med curry och ev. mer vitlök. Skär tomaterna i små bitar och lägg i några minuter innan allting är klart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar