Ingredienser
.
Ca 3 dl (okokta, de sväller mycket) små röda linser
Ca 3 dl (okokta, de sväller mycket) små röda linser
1 grönsaksbuljong
1 burk krossade tomater/tomatpuré
½ zuccini
1 lök (gul eller röd)
3 vitlöksklyftor
Champinjoner (efter behag)
100 gram fetaost
Lasagne-plattor
Riven ost
Salt
Oregano
.
Koka linserna i vatten och grönsaksbuljong. Koka länge (gärna 30min).
Oregano
.
Koka linserna i vatten och grönsaksbuljong. Koka länge (gärna 30min).
Rör om så att de inte bränns vid. Häll i de krossade tomaterna.
När linserna och tomaterna kokat klart, sätt på ugnen på 225 grader.
Skär grönsakerna och stek i bitar med salt.
Pressa i vitlöksklyftorna i linsröran.
Smörj en glasform med olivolja.
Blanda grönsakerna i linsröran och lägg sedan ett tunt lager röra på botten av formen. Strö små bitar av fetaost och lägg mer linsröra ovanpå. Lägg på lasagneplattor och upprepa sedan proceduren ca 3 gånger tills den når upp till kanten av formen.
Sista lagret linsröra pryds med riven ost och oregano!
Grädda i nedre delen av ugnen tills plattorna blir mjuka och osten får färg, ca 20-25 minuter!
.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar