söndag 7 oktober 2007

Kyckling tandoori.


Nu har det varit tyst i matbloggen ett tag, eftersom jag inte haft lust att laga mat. Nu är jag däremot tillbaka! Dagens middag blir kyckling tandoori, som en kompis inspirerat mig till även om jag inte kan göra det äkta indiskt. Rätten är väldigt enkel och grymt god.

Ingredienser:

Typ 500gram kycklingfilé /kycklingklubbor

1 burk kokosmjölk, samt turkisk yoghurt om man vill

Kryddor såsom tandoori, gurkmeja osv (annars finns färdig kryddmix att köpa, t.ex. tandoorimix, väldigt smidigt och gott)

Lite wookgrönsaker

vitlök

Cashew-nötter

Stek kycklingen i en wookpanna med olja och pressad vitlök. Bitarna ska vara relativt stora. När de fått stekyta lägger du bara i grönsakerna och kokosmjölken lite i taget varvat med den turkiska yoghurten. Krydda efter behag. Låt puttra, och ca 5 minuter innan det är klart pressar du i ett par vitlöksklyftor till samt lägger i en näve cashews.

Kan serveras med couscous, bulgur, quinoa eller indiskt nanbröd-as you wish.

Inga kommentarer: