söndag 21 juni 2009

Midsommar-tårta:


...med marängbottnar, jordgubbsmousse, choklad och hallon.


En riktig sockerbomb, med andra ord! Somliga tyckte att den var alldeles för söt, andra att den var som en tårta bör sig vara.
. .

Ingredienser:
.

Två marängbottnar
Svartvinbärs-gele
Hallon
Jordgubbs-mousse (finns att köpa i onyttig pulverform från fresta)
Vispad grädde
Hackad mörk choklad
.
Bre på svartvinbärs-gele på bottnarna. Bre även ut vispad grädde på den understa ovanpå gelen samt strö ut hallon. Ha på ytterligare grädde på nästa lager och toppa ovansidan med jordgubbs-moussen, mer hallon och krossad, mörk choklad.
.
Hallonen kan ju såklart bytas ut mot jordgubbar, och för en mindre söt tårta - hoppa jordgubbs-moussen. Det är även gott att lägga ett lager hackad choklad inne i tårtan.

1 kommentar:

Emmama sa...

En sån blir det i sommar!