tisdag 17 februari 2009

Färskpasta med räkor, svamp och lök:


Är det något som är lätt att göra hemma är det pastarätter. Pasta är mat jag aldrig skulle köpa ute på restaurang eftersom man kan göra ännu godare hemma, anpassa tuggmotståndet som man vill och skippa gräddsåser. Idag till lunch gjorde jag därför lyxig pasta efter en powerwalk och innan ett hårt träningspass på gymmet!
.
Ingredienser för två personer och kanske lite till
1 paket färskpasta (250gram)
1 gul lök
5 klyftor vitlök
Riktigt med räkor
5 stora champinjoner
1dl mjölk (soyamjölk för min del)
Ingefära- och citrongräs-krydda
Salt, oregano, ruccola och fetaost för topping.
.
Skär och stek löken i olivolja/smör. Skär 3 vitlöksklyftor i skivor och fräs. När löken börjar få färg, lägg i champinjonerna i skivor. Koka vatten och pasta under tiden (obs, koka inte färskpastan för länge! 3 minuter brukar vara standard) Ett par minuter innan löken, svampen och vitlöken är färdigstekt; lägg i räkorna om de är frysta och skiva de resterande vitlöksklyforna och lägg i. Om räkorna är tinade kan du lägga i dem de sista du gör så att de bara blir uppvärmda och inte krymper. Häll i mjölken och låt puttra någon minut tillsammans med några nypor ingefära och en tesked citrongräs-pulver.
.
Toppa med oregano, fetaost i bitar och ruccola, och voilá - enjoy.
.

3 kommentarer:

Emmama sa...

Horru, blir det nat silver tiffany eller? :D Antligen nytt inlagg har! Alskar ocksa pasta men GARNA med graddsas dock.. :) Fett och kolhydrater ka ju vara en jaaattebra kombo.. :) Ser gott ut detta!

Kram!

It´s all about me sa...

Emmama: tänkte skriva att jag är back on track, men du verkar ha hittat tillbaka ändå. Min dator är lite dålig på att ta emot nya bilder nu, men jag ska försöka uppdatera varje vecka iallafall!

Anonym sa...

Tack for intiresny Blog