måndag 11 augusti 2008

Gott och mättande bröd!




Mitt senaste, godaste bröd-recept:
.
Värm 6dl vatten med 4msk olivolja till fingervarmt.
Smula ned 50gram jäst och ha i en nypa salt och en nypa socker.
Ha i typ 1.5liter dinkelmjöl samt 0.5 liter rågflingor (du kan modifiera mängden av allt, så att konsistensen blir lagom).
Blanda i frön och nötter efter behag, tex osaltade solrosfrön och pumpafrön (se bilden), ev valnötter och linfrön.
En matsked spiskummin
gör brödet extra gott.
Låt jäsa 30min.
Gör degen till bullar och lägg ut på bakplåtspapper på plåt.
Sätt på ugnen på 225grader.
Låt jäsa på plåten en kvart.
Tryck ned en gaffel och gör hål i brödet så att det gräddas mer fördelat.
Ha inne i ugnen tills brödet fått färg, minst 20minuter. Ju större bröden är, ju längre behöver de vara inne.
.


2 kommentarer:

Emmama sa...

TACK, jag har önskat bra brödrecept! :)

It´s all about me sa...

hoppas du gillar detta då! :)